Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a nehagyd.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
+36-80-20-55-20

A kampányról

A Ne hagyd! a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) az Országos Rendőr-főkapitánysággal partnerségben megvalósuló projektje az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében. A projekt átfogó célja, hogy hozzájáruljon az emberkereskedelem elleni küzdelemhez azáltal, hogy a kizsákmányolás jelenségéről és az áldozattá válás megelőzését illetően társadalmi tudatosság növelő kampányokat indít.

 

A projekt közvetlen célkitűzésként szeretné elérni:

1. A magyar társadalom megnövekedett tudatosságról tesz tanúbizonyságot a kizsákmányolás és az emberkereskedelem jelenségeivel kapcsolatosan;

2. a legsérülékenyebb csoportokba tartozók hatékony eszközökkel rendelkeznek, hogy saját áldozattá válásuk ellen tevékenyen fel tudjanak lépni.

 

Az 1. közvetlen célkitűzés elérése érdekében kutatást valósítunk meg a társadalmi tudatosság és az online tudatosság felmérésére, amely eredményeit egy tanulmányban disszemináljuk és felhasználjuk a kommunikációs tervek kidolgozásához, kampányok megtervezéséhez és az információs anyagok összeállításakor. Az informáltság és tudatosság javítása érdekében online és offline elemeket tartalmazó tájékoztatási kampányokat indítunk. Az egyik kampány a szexuális célú kizsákmányolásra koncentrál, míg a másik a munka célú kizsákmányolásra. A 2. közvetlen célkitűzés elérése érdekében az 1. célkitűzésnél említett kampányelemeket fogjuk a legsérülékenyebb csoportok számára finomítani, szűkíteni és a célzott marketing eszközökkel és médiaeléréssel közvetlenül eljuttatni hozzájuk az üzeneteket. Ezt fogják kiegészíteni a földrajzilag leginkább veszélyeztetett helyszínekre való kitelepülések, összesen 5 db ilyen rendezvénnyel számolva. Ezeknek az elsődleges célja, hogy közvetlenül is megszólítsuk a legsérülékenyebb csoportokba tartozókat.

Az oldal az IOM „BBA-5.4.4 Tudj róla! Kampány az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében” tárgyú projektje keretében készült, amelyet az EU Belső Biztonsági Alap és Magyarország Belügyminisztériuma finanszíroz.

Vissza