Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a nehagyd.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
+36-80-20-55-20

Cikkek

Az IOM munkatársai a Ne hagyd! kampány kapcsán ezúttal Heves megye székhelyére, Egerbe látogatták el.
Az IOM Budapest munkatársai Budapest X. kerületének iskolájában több filmvetítést is tartottak a kampány keretében.
Az IOM Budapest munkatársai a Ne hagyd! kampány keretében Salgótarjánt követően Nógrád megye egy másik városába, Balassagyarmatra is ellátogattak.
Az IOM Budapest munkatársai Budapest több kerületébe is ellátogattak a kampány keretében.
Az IOM Budapest munkatársai a kampány keretében ezúttal Baranya megyébe látogattak.
Az IOM munkatársai a Ne hagyd! kampány kapcsán újra megkezdték a vidéki kitelepüléseket, ezúttal Szabolcs-Szatmár-Bereg megye különböző településeit látogatták meg.
A magyarok 40 százaléka fenntartás nélkül vállalna olyan munkát, amelynek feltételeiről és a hirdető kilétéről szinte semmilyen információval nem rendelkezik – derül ki az IOM Magyarország reprezentatív kutatásának eredményeiből.
Az IOM Budapest munkatársai jelen voltak a 2018-as Sziget Fesztivál Civil Szigetén, hogy a Ne hagyd! kampányt népszerűsítsék.
A NE HAGYD kampány munkatársai is kint lesznek a Civil Szigeten.
Az ATV készített interjút Lehel Balázzsal, az IOM irodavezetőjével az emberkereskedelem témájában.
A gyermekeim jelentették az életemben az egyetlen boldogságot. Értük éltem. Minden nap hálát adtam az égnek, hogy három egészséges gyerekkel áldott meg a sors. Persze ez nehézségekkel is járt. Nem is kevéssel.
A családom minden tagjának volt valami baja. Anyám például depressziós volt. Apám is, ő piával oldotta a feszültséget. Unokatesóm öngyilkos lett. Nem bírta a kudarcokat. Én amúgy szerencsére rendben voltam. A suli is jól ment, voltak barátaim.
Sokan panaszkodnak, hogy nem tudnak rendesen megélni. Na, nekem ilyen problémám nem volt. Gipszkartonozással foglalkoztam kb. 15 évig különféle építőipari cégeknél. Jól csináltam, keresett szakember voltam. A feleségemmel és a két gyermekemmel jól éltünk, megvolt mindenünk. De az idők sajnos változnak.
Soha nem voltam igazán boldog. Talán csak akkor, amikor elvettem az asszonyt, meg amikor megszületett a gyerek. Azon kívül nem nagyon. Valószínűleg a folyamatos pénztelenség miatt.
Az a helyzet, hogy egyedül maradtam. A férjem még nincs egy éve, hogy lelépett. Tudjátok, csak a szokásos sztori, ami mostanában olyan divatos. Lecserélt egy fiatalabbra, egy szebbre. Szerencsére a gyerekek hozzám kerültek. Így élünk hármasban egy lakásban, amit még anyámék vettek nekünk.
A kizsákmányolás formáihoz tartozó letölhető dokumentumok
Az ORFK által szervezett rendőrnapon az IOM Budapest munkatársai is jelen lesznek, hogy felhívják a figyelmet az emberkereskedelem jelenségére.
Magyarország kiindulási és tranzitország, kisebb mértékben célország is.
Az emberkereskedelem súlyos, gyakran a szervezett bűnözés keretei közt elkövetett bűncselekmény, amely súlyosan sérti az alapvető jogokat, és amelyet az Európai Unió Alapjogi Chartája kifejezetten tilt.
Az emberkereskedelem súlyos, gyakran a szervezett bűnözés keretei közt elkövetett bűncselekmény, amely súlyosan sérti az alapvető jogokat, és amelyet az Európai Unió Alapjogi Chartája kifejezetten tilt.
A szervkereskedelem a szervek illegális vételét és eladását jelenti, míg a szervkereskedelem miatti embercsempészet az amikor valakit a szerve(i)nek eltávolítása céljából csempésznek
A kényszerházasság az, amikor valakit kényszer, fenyegetés vagy megtévesztés útján házasságra bírnak, annak tájékoztatáson alapuló beleegyezése nélkül. A kényszerházasság az emberkereskedelem jelenségének egyik formája.
Kényszermunka az, amikor valakit akarata ellenére valamilyen fenyegetéssel, megfélemlítéssel, erőszakkal vagy valamilyen kevésbé erőszakos módon - például manipulált tartozásra hivatkozva, a személyi okmányok elvételével vagy azzal fenyegetve az áldozatokat, hogy átadják őket a bevándorlási hatóságnak - munkára köteleznek.
A bűncselekményre kényszerítés áldozatait, gyakran gyerekeket, arra kényszerítik, hogy akaratuk ellenére különböző bűncselekményeket hajtsanak végre: másolt DVD-k árulása, zsebtolvajlás, bankautomata használathoz kapcsolódó lopások, kényszerkoldulás, kényszerített házasság és drog árusítása.
A rabszolgaság az az állapot, amelyben egy személyt a fogva tartója tulajdonnak tekint, ellenőrzés alatt tart jogait súlyosan korlátozva. A hazai kutatások alapján főként prostitúcióban, adós, ház körüli, háztartási és szerződéses rabszolgaként élnek az áldozatok, köztük elsősorban nők és gyermekek, egynegyedük 18 évesnél fiatalabb.
  • 1
  • 2