+36-80-20-55-20

Veszélyzónák

Emberkereskedelem Magyarország vonatkozásában Magyarország kiindulási és tranzitország, kisebb mértékben célország is.
Németország kiindulási-, tranzit- és célország. A szexuális kizsákmányolás áldozatai elsősorban európaiak, főként Bulgáriából, Romániából és Németországból, de nigériai és egyéb afrikai országok állampolgárait, ázsiaiakat és az amerikai kontinensről származó áldozatokat is azonosítottak már.
Ausztria cél- és tranzitország a szexuális- és kényszermunka célú emberkereskedelem számára. Az áldozatok többsége szexuális kizsákmányolásban érintett nő, és főként Kelet-Európából (Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Románia, Bulgária), valamint kisebb mértékben Kínából, Nigériából, a Közel-Keletről, Észak-Afrikából, Délkelet-Ázsiából és Dél-Amerikából származnak.
Olaszország cél-, tranzit- és kibocsátó ország a szexuális és munkacélú kizsákmányolás elkövetői számára. Az áldozatok többek között Nigériából, Romániából, Marokkóból és Kínából származnak.
Franciaország cél, tranzit és limitált módon kibocsátó ország férfiak, nők és gyerekek szempontjából, akik munka célú és szexuális célú kizsákmányolás áldozatai. Kelet-Európából, Nyugat- és Észak-Afrikából, Ázsiából és a Karibi-térségből kerülnek ki a szexuális és munkacélú kizsákmányolás külföldi áldozatai.
Belgium alapvetően célországnak számít az emberkereskedelem áldozatai számára. A külföldi áldozatok főként Kelet-Európából, Afrikából, Dél- és Kelet-Ázsiából és Latin-Amerikából érkeznek.
Svájc elsősorban célországnak, másodsorban pedig tranzit országnak tekinthető a szexuális célú kizsákmányolás női és gyermek áldozatainak, illetve a munkacélú kizsákmányolás, ideértve a kényszerkoldultatást és kényszerített bűncselekményeket, férfi, női és gyermek áldozatainak tekintetében.
Az Egyesült Királyság küldő, fogadó és tranzitország férfiaknak, nőknek és gyerekeknek, akik szexuális célú és munkacélú kizsákmányolás áldozataivá válhatnak. A legtöbb áldozat Afrikából, Ázsiából és Kelet-Európából kerül az Egyesült Királyságba.