Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a nehagyd.hu honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, látogatottsági statisztikák készítése, illetve marketing tevékenységünk támogatása érdekében cookie-kat alkalmazunk. Az Elfogadom gomb megnyomásával Ön hozzájárulását adja a cookie-k, alábbi linken elérhető tájékoztatóban foglaltak szerinti, kezeléséhez. Kérjük, vegye figyelembe, hogy amennyiben nem fogadja el, úgy a weboldal egyes funkciói nem lesznek használhatók.
Bővebben
Elfogadom
Nem fogadom el
+36-80-20-55-20

Ki segíthet

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat szolgáltatásának elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon az elhelyezésükről.A Telefonszolgálat állandó elérhetőséget kíván biztosítani minden bajba jutott és azonnali segítséget kérő embernek a nap minden órájában, az ország egész területén és külföldön, rendelkezésre kíván állni mindenki számára, akinek szüksége van rá.
Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap 24 órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a 06-80-20-55-20-as telefonszámon.

Telefon: +36-80-20-55-20
E-mail: okit@csbo.hu
Weboldal: http://bantalmazas.hu/

 

IOM Budapest

Az IOM aktívan hozzájárul a kormány által kezdeményezett emberkereskedelem elleni törekvésekhez. Egyedüli kormányközi szervezetként részt vesz a Belügyminisztérium által kezdeményezett kerekasztal találkozókon civil szervezetekkel együtt. Ezen kívül az IOM a Belügyminisztérium kérésére részt vesz egy olyan űrlap kidolgozásában, amelyet a vonatkozó jogszabályokhoz fognak csatolni, és áldozatazonosítási eszközként fog szolgálni.

A tanácsadó tevékenységek végzése mellett az IOM részt vesz a hazatérő áldozatok támogatásában is. Ez a gyakorlatban a védett házakba való irányítást, és a reintegrációhoz szükséges pénzügyi támogatást jelenti (ez utóbbit akkor, ha elérhető a kizsákmányolás helye szerinti országban – jelenleg két jelentősebb célországban van lehetőség ilyen alap segítségét igénybe venni, Svájcban és Hollandiában).

1055 Budapest, Falk Miksa utca 8.
Telefon: +36 1 472 2500
E-mail: iombudapest@iom.int
Weboldal: www.iom.hu

 

Magyar rendőrség

A rendőrség feladata az Alaptörvényben meghatározott feladatok mellett többek között a határforgalom ellenőrzése, a terrorizmus elleni küzdelem és a bűnmegelőzési, bűnfelderítési célú ellenőrzés. A rendőrség védelmet nyújt az életet, a testi épséget, a vagyonbiztonságot közvetlenül fenyegető vagy sértő cselekménnyel szemben, felvilágosítást és segítséget ad a rászorulónak. A rendőrség tiszteletben tartja és védelmezi az emberi méltóságot, óvja az ember jogait.

SEGÉLYHÍVÁS: 112 vagy 107
Telefontanú: +36 80 555 111
Weboldal: www.police.hu

 

Névtelen Utak Alapítvány

A Névtelen Utak közhasznú alapítvány elsődlegesen az emberkereskedelem, ezen belül is a szexuális kizsákmányolás, kényszerített prostitúció áldozatainak teljeskörű rehabilitációjával és reintegrációjával foglalkozik. További küldetésének tekinti a prevenció, a bűnmegelőzés területét is, amelyben együttműködik több civil szervezettel.

Levelezési cím: 1367 Budapest, Pf: 33.
Tel.: +36 70 664 9497
E-mail: nevtelenutak@gmail.com
Weboldal: http://nevtelenutak.hu/

 

Baptista Szeretetszolgálat

A Baptista Szeretetszolgálat elkötelezetten küzd az emberkereskedelem áldozataiért, és megtesz mindent azért, hogy annak veszélyeire felhívja a figyelmet, valamint, hogy a megmenekített áldozatok traumáját enyhítse, társadalomba való visszailleszkedését elősegítse. A reintegrációt védett házak létrehozásával és üzemetetésével valósítja meg a szervezet. Az emberkereskedelem elleni küzdelemben együtt dolgozik állami döntéshozókkal és a témában érintett civil szervezetekkel. Tagja a Nemzeti Koordinációs Mechanizmusnak.

1102 Budapest, Bánya utca 1.
Tel.: +36 1 466 5978
E-mail: info@baptistasegely.hu
Weboldal: http://www.baptistasegely.hu/

 

Lehetőség a Családoknak 2005 Alapítvány

Az Alapítvány célja, hogy segítséget nyújtson a krízishelyzetbe került családok számára életük újrakezdéséhez oly módon, hogy számukra átmeneti időtartamban, ideiglenes jelleggel otthont biztosít, illetve segít a munkahely keresésében. Biztosítja az étkezésre, közösségi együttlétre szolgáló helyiségeket, megfelelő kulturális és sporttevékenységeket. Az othonban szakemberek dolgoznak: szocális munkások, szociálpedagógusok, gondozók. Az Alapítvány éjjel-nappali ügyeletet biztosít, így bármikor be lehet jelentkezni, meg lehet jelenni az otthonban. Teljes családokat, csonka családokat, várandós anyákat is egyaránt fogadnak.

Levelezési cím: 9200 Mosonmagyaróvár, Áchim A. u. 26.
Tel.: +36 96 204 168
E-mail: csaomovar@wsi.hu
csaomovar_pmp@freemail.hu

Weboldal: http://csaomovar.hu/

 

Vissza