Skip to main content

Ki segíthet?

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat

Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat elsőrendű célja, hogy segítséget nyújtson a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció- és emberkereskedelem áldozatainak és szükség esetén gondoskodjon az elhelyezésükről. A Telefonszolgálat állandó elérhetőséget kíván biztosítani minden bajba jutott és azonnali segítséget kérő embernek a nap minden órájában, az ország egész területén és külföldön, rendelkezésre kíván állni mindenki számára, akinek szüksége van rá.
Az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a nap 24 órájában, Magyarországról ingyenesen elérhető a 06-80-20-55-20-as telefonszámon.

Telefon: +36-80-20-55-20
E-mailokit@csbo.hu
Weboldalhttps://okit.hu/

 

IOM Magyarország

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM Hungary – UN Migration) kormányközi szervezet, az ENSZ migrációs ügynöksége. A világ 174 országában van jelen, ahol főtevékenységként migrációval kapcsolatos projekteket valósít meg.

Az IOM Magyarországon 1999 óta foglalkozik emberkereskedelem elleni projektekkel. Segítséget nyújtunk a külföldön azonosított magyar áldozatok hazatérésében és reintegrációjában a hazai kormányzati szervekkel és civil szervezetekkel együttműködésben. Ez a gyakorlatban a védett házakba való irányítást, szociális munka keretében nyújtott támogatást, és a reintegrációhoz szükséges pénzügyi támogatást jelenti. Emellett tevékenységünk magában foglalja az emberkereskedelemmel kapcsolatos kutatásokat, valamint tudatosságnövelő képzéseket és kampányokat.

Az IOM tagja a Nemzeti Koordinációs Mechanizmusnak és az NGO kerekasztalnak, melyek a hazai emberkereskedelem elleni küzdelem legmagasabb szintű fórumai.

1137 Budapest, Radnóti Miklós u. 2
E-mailiombudapest@iom.int
Weboldalhungary.iom.int

 

Országos Rendőr-főkapitányság

Az Országos Rendőr-főkapitányság szerteágazó feladatokat lát el az emberkereskedelem elleni küzdelem terén. A megyei rendőr-főkapitányságok és a helyi rendőri szervek a belföldön elkövetett emberkereskedelem és az azzal összefüggésben elkövetett bűncselekmények esetében folytatnak büntetőeljárásokat. A nemzetközi vonatkozású, illetve bűnszervezetben elkövetett ügyekben pedig a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jár el. A bűnügyi szakterület feladatai között szerepel az áldozatok azonosítása, védelme, a hatékony bűnüldözés, valamint a prevenció. Az áldozattá válás megelőzése érdekében az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Bűnmegelőzési Osztálya együttműködve a megyei megelőzési egységek munkatársaival számtalan prevenciós program és kampány szervezésében, megvalósításában vesz részt. A magyar rendőrség emellett figyelemmel kíséri a nemzetközi ajánlásokat és irányelveket az emberkereskedelem elleni küzdelem terén. Segélyhívás: 112

Weboldalwww.police.hu

 

 Traumaközpont Nonprofit Közhasznú Kft.

A Traumaközpont missziója, hogy biztosítsa olyan hátrányos helyzetű vagy előítélettel kezelt társadalmi csoportokhoz tartozók ellátását, illetve olyan traumát átélt személyek rehabilitációját, akiknek az anyagi vagy társadalmi helyzete nem teszi lehetővé a szakszerű, folyamatos segítséghez való hozzáférést. A Traumaközpont indulása óta fontosnak tartjuk, hogy az emberkereskedelem magyar állampolgárságú túlélőit segítsük abban, hogy fel tudják dolgozni a velük történteket, újra tudják fogalmazni önmagukat, céljaikat és sikeres megküzdési stratégiát alakítsanak ki.

1133 Budapest, Kárpát u. 1/b
Weboldal: https://traumakozpont.hu/